AANBOD

Wij creëren interventies om een verandering van houding en mindset te bewerkstelligen. Dit doen we via belevingen en trainingen waarin we ons richten op verandering van binnenuit. De nadruk ligt op het activeren van een pro-actieve en bewuste houding.

Waarom?

Medewerkers bewust maken van de wereld om hen heen zodat ze
bewust worden dat ze een rol spelen in het vormgeven van die wereld en actief een bijdrage gaan leveren aan het vormgeven van een meer
wenselijke toekomst.

Wat levert het op?

 • Versterken van de innovatiekracht in de organisatie waardoor er meer beweging komt.
 • Problemen worden omgezet in kansen en oplossingen
 • Versterken van de verbinding tussen mensen in teams en de organisatie
 • Helpt om positieve energie te generen en vastgelopen projecten weer op gang te brengen

Eerst zien en dan geloven?

Het grootste gedeelte van ons denken en doen is onbewust. Daarom is bewustwording de eerste stap bij het veranderen van houding, gedrag en hoe je naar de wereld kijkt. Wij creëren bewustwording door op een inspirerende manier te laten zien dat het anders kan.

Pakket 1

Zien
De eerste stap is creëren van bewustzijn. We staan stil bij de denkbeelden en de werkwijze in de organisatie. We onderzoeken hoe deze gewoontes de manier van denken en doen bepalen. Het inzicht dat ons handelen geconditioneerd is door gewoontes geeft de kans om te veranderen. We beseffen dat we een keuze hebben om zaken anders te doen.

Beleven dat het anders kan?

Door het beleven van de toekomst wordt op een hele krachtige manier
helderheid verkregen en nieuwe inzichten op gedaan. We gaan er vanuit dat alle informatie en kennis al aanwezig is en dat deze met inzet van de aanpak in één keer duidelijk wordt, zodat je met vertrouwen, meer zekerheid en frisse ideeën de toekomst tegemoet kan treden.

Pakket 2

Zien & beleven
Naast bewustwording (pakket 1) gaan we het ook ervaren. We zoeken uit waar we van zijn (waarden) en wat we in de toekomt willen zijn en betekenen (ambitie). De gedeelde ervaring is zo krachtig dat als we de nabije toekomst hebben gezien en ervaren, de weg ernaar toe een stuk makkelijker en logischer wordt. Het lijkt of weerstanden om te veranderen minder (heftig) zijn en eenvoudiger zijn op te lossen.

Echt bewegen?

We gaan van zoveel mogelijk van:

 • hiërarchie naar zelf organisatie
 • extrinsieke motivaties naar intrinsieke motivaties
 • individuele intelligentie naar collectieve intelligentie
 • functie beschrijvingen naar rollen
 • wantrouwen en angst naar vertrouwen en veilige werkomgeving
 • veranderprogramma’s naar leren op een andere manier te denken en doen
 • bureaucratie naar terug naar de basis, de bedoeling
 • regels naar gedeelde waarden
 • beheersen naar loslaten

Pakket 3

Zien, beleven & bewegen
We creëren bewustwording en gaan zien dat het anders kan. Samen gaan we ervaren wat mogelijk is en ontdekken we gezamenlijke ambities. Met behulp van een expert met ‘t juiste voorbeeld gedrag (cultuurdrager) en leiderschap wordt de transformatie gerealiseerd.

Ziet jouw
uitdaging er
anders uit?

Wil je het anders? Dat kan! Weet je al hoe of wil je daar met ons over in gesprek? Wij helpen je graag verder.

Rent an Expert
Een Gemeentebeweger over de vloer

Wij helpen ambitieuze gemeenten die willen meebewegen met de huidige tijdgeest, aan bevlogen talentvolle experts die (door hun manier van werken) in staat zijn beweging te creëren zodat flexibiliteit en ruimte ontstaat voor nieuwe manieren van werken en organiseren waardoor mensen makkelijker meebewegen naar een effectieve duurzame organisatie die aansluit bij de samenleving van morgen.

Maatwerk
Passende trajecten voor specifieke vragen

Ziet jouw vraag er anders uit? Wil je bijvoorbeeld een coach of iemand die je scherp houdt of regelmatig even de spiegel voorhoudt? Of wil je gemeente breed aan de slag en ben je op zoek naar een speciale ervaring om op een effectieve manier alle neuzen dezelfde kant op te krijgen? Of weet je niet precies wat je wilt maar weet je wel dat er iets moet gebeuren. Laat het ons weten, wij denken graag mee.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze inspiratiemail met tips,
ervaringsverhalen en aanbiedingen over future proof organiseren

Voornaam

E-mailadresinfo@gemeentebewegers.nl
06 104 493 70 (Marieke van der Meché)