Wie zijn wij.

Gemeentebewegers is een logisch vervolg op de belevingen (via Gemeentebeleving.net) die wij afgelopen jaren hebben georganiseerd om verandering en vernieuwing binnen en tussen gemeenten te stimuleren.

Oorspronkelijk kwamen we bij elkaar ter inspiratie en om ervaringen en kennis uit te wisselen. We hebben allemaal veel ervaring bij en met gemeenten en het gesprek ging dan al snel over gemeenten, wat kan anders, beter? Er blijkt een grote noodzaak tot verandering! Wij zien veel kansen voor gemeenten ten aanzien van de toekomst. Daarom zijn we in actie gekomen. Door het organiseren van inspiratiesessies, belevingen en het verbinden van koplopers, willen we een bijdrage leveren aan het op gang brengen van een beweging van vernieuwing en verandering binnen en tussen gemeenten. Want door een andere manier van kijken, organiseren van werk en leidinggeven is er nog veel winst te behalen.

Gemeentebewegers vinden elkaar met als doel om betekenisvolle organisaties te creëren. Organisaties die iets toevoegen aan de samenleving, waar mensen kunnen doen wat ze moeten doen en wat er toe doet.

gemeentebewegers-interim-manager-lerende-organisatie-cultuur-ontwikkeling-marieke van der meche

Over initiatiefnemer Marieke

Drs. Marieke van der Meché is een verbinder van mensen, organisaties en netwerken. Haar expertise richt zich op transformatie, innovatie en nieuw leiderschap. Vanuit haar eigen interimsbemiddelingsbureau heeft ze jarenlange ervaring met bestuurders en directies van overheden om de vraagstukken te achterhalen. Ze heeft het vermogen de juiste vraag op het juiste moment te stellen waardoor het goede gesprek wordt gevoerd. Daarbij vindt ze het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt. Door haar oprechte aandacht en luisterend oor krijgt ze makkelijk mensen mee om beweging van binnenuit te creëren en mensen nieuwe mogelijkheden te laten zien.

Als initiatiefnemer van Gemeentebeleving (organiseren van impactvolle belevingen) en door het organiseren van sessies met koplopers en gamechangers weet ze wat er nodig is om eigentijdse toekomst proof organisaties te creëren. Alles met als doel om mensen bewust te maken dat het anders kan. Bewustwording is het grote bewegen!

Missie

Marieke gelooft in de toekomst en dat deze toekomst een ander manier van werken, organiseren en leiderschap nodig heeft dan wat we nu doorgaans hebben. Ze gelooft ook dat het anders kan. En dat er altijd een manier is om het anders te gaan doen. Iemand moet het juiste voorbeeld geven. We gaan op weg naar een hele andere economie, minder gericht op welvaart en meer op welzijn. Hoe mooi zou het zijn als gemeenten een voortrekkersrol spelen in deze transformatie naar een meer duurzame economie. Graag draagt ze hier aan bij.

Met Gemeentebewegers wil ze terug naar de essentie. Waarom doen we wat we doen en doen we dit op de juiste manier. Wat is er nodig. Ze gelooft dat iedereen van betekenis wil zijn. En betekenisgeving brengt beweging. Gemeentebewegers spreekt mensen aan op hun talenten. Verleidt ze in actie te komen zodat ze opstaan en het verschil durven maken zodat ze betekenis vinden in hun werk en maximale impact hebben op de samenleving.

Ga in gesprek met ons.

Een frisse blik van buiten kan vaak helpen om zaken weer helder te zien. Wij komen graag in gesprek om samen mogelijkheden en nieuwe kansen ten aanzien van de toekomst te ontdekken.

Samenwerkingspartners.

Seven Senses logo
Publiek Werkt Samen Logo 1
Our Human Nature logo 1