Anders kijken

anderskijken

‘480 van de 600 man die hier werken zijn trots op wat ze doen en maken dagelijks impact voor ons klanten’, zei ze tevreden. Wow dat is ook wel een heel groot gedeelte van de medewerkers! Welke organisatie kan dat zeggen.. :-). Hier sprak iemand van de Sociale Dienst in Drechtsteden. Zij doen mee aan het initiatief van GemeenteDelers en hadden hun cases ingezonden. Als assessor bracht ik samen met een mede assessor een online assessment ‘bezoek’ om door te vragen op hun case. Tegenover ons drie enthousiaste dames die voluit vertelde over hun samenwerkingstraject en hoe ze een geheel andere inhoud hebben gegeven aan het toch niet altijd even populaire ‘handhavings’ veld binnen gemeenten. Dit was m’n tweede case assessment en ik werd toch wel heel blij van beide mooie vooruitstrevende initiatieven.

Als ik zo terug kijk dan zie ik tussen beide casussen wel wat overeenkomsten. Beiden gaan over: integraal werken, ze betrekken de doelgroep er vanaf het begin bij. Ze gaan zelfs zover dat ze iemand die eerst tot de doelgroep behoorde nu als ervaringsdeskundige bij de Sociale Dienst werkt. Over houding en gedrag kan gezegd worden dat ze met hart en ziel verbonden waren met wat ze aan het doen waren en werkten ze vanuit een scherpe, duidelijke visie: ‘mensen perspectief bieden op een menswaardig bestaan’. Een hele belangrijke randvoorwaarde bleek te zijn dat beide casussen volledig gedragen werden door een wethouder die ze alle veiligheid en ruimte gaf om er op ‘eigen wijze’ invulling aan te geven en bovendien open stond voor een geheel andere werkwijze en andere kijk. Hoopvol vind ik dit!

Om die ‘andere kijk’ of een ‘nieuw perspectief’ te gaan zien is het belangrijk om te beseffen vanuit welk paradigma/bril je de wereld bekijkt. Hier ‘zicht’ op krijgen opent letterlijk nieuwe deuren. Dit hoorden we ook terug over de vorige twee sessie: ‘oh zo had ik het nog niet bekeken en ‘dat is wel een eye opener’. Graag nemen Solita Brüning (expert luisteren naar de onderstroom) en ik je mee in hoe jij weer in de lead kunt komen en niet nog steeds maar harder hiervoor hoeft te gaan ‘rennen’. Kortom juist door stil staan effectief worden is het motto! Maandag 11 april hebben we nog ruimte om deel te nemen aan de sessie:

‘Uit de waan in de lead’

Tijdens deze sessie ontdek je wat er nog meer mogelijk is hoe je dingen anders kan doen. Je ontdekt dat er meerdere manieren zijn om te kijken naar actuele vraagstukken. Sleutelwoorden: creëren van nieuwe kansen, effectief op koers blijven en balans houden. De eerste twee sessies waren erg geslaagd. Je kunt je nog aanmelden voor de volgende online sessie op:

11 april van 10.00 – 11.30 uur
Graag tot dan!

Meld je aan

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Vond je dit interessant? Klik dan op de knoppen hieronder om het te delen met je netwerk. En laat hieronder een reactie achter!

Marieke van der Meché

Marieke van der Meché is een beweger pur sang. Met haar netwerk van Gemeentebewegers, voortrekkers voor de nieuwe economie, ondersteunt zij ambitieuze gemeenten die willen meebewegen met de huidige tijdgeest om de beweging naar een ‘eigentijdse’ organisatie in gang te zetten, zodat impact toeneemt en duurzame vooruitgang geboekt wordt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x