Terugblik ‘in gesprek met’ Willem van den Berg

Op 28 oktober waren wij te gast bij de Gemeente Heemstede om in gesprek te gaan met Willem van den Berg, Gemeentesecretaris van gemeente Heemstede. Heemstede staat qua dienstverlening bovenaan de lijstjes, dat is alom bekend. Hoe doen ze dat? Ook gaf Willem vanuit zijn praktijk als gemeentesecretaris antwoord op de vraag: Hoe krijg je de basis van je organisatie op orde voor een goede samenwerking met die initiatiefrijkere samenleving?

Mini-expeditie
We bleven niet alleen maar naar het inspirerende verhaal van Willem luisteren. De groep ging op mini-expeditie naar het project HAVEBLAB. Er werd besproken en gezien hoe HAVENLAB, een initiatief van inwoners, ondernemers, raadsleden, de ambtelijke organisatie en het College elkaar uitdagen om meer participatief en meer flexibel te werken. De rol van managers en het College verandert door deze manier op een positieve manier. Kortom; talent georganiseerd rondom dit initiatief: ‘geen tijd kan nooit het argument zijn, geen prioriteit wel’ aldus Willem.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Vond je dit interessant? Klik dan op de knoppen hieronder om het te delen met je netwerk. En laat hieronder een reactie achter!

Marieke van der Meché

Marieke van der Meché is een beweger pur sang. Met haar netwerk van Gemeentebewegers, voortrekkers voor de nieuwe economie, ondersteunt zij ambitieuze gemeenten die willen meebewegen met de huidige tijdgeest om de beweging naar een ‘eigentijdse’ organisatie in gang te zetten, zodat impact toeneemt en duurzame vooruitgang geboekt wordt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x