Macht en corruptie in de bestuurlijke wereld

Michel van Hulten (ex 1e en 2e Kamerlid, ex-staatsecretaris en ex-diplomaat, nu lector bij Saxion), heeft Erwin van de Pol, één van de Gemeentebeleving initiatiefnemers, gevraagd een zestal eerdere artikelen over macht en corruptie in de bestuurlijke wereld samen te vatten en verder uit te bouwen voor het blad Civis Mundi.

Hij heeft dat gedaan aan de hand van vijf aspecten: individuele omgang met macht door linkse en/of rechtse politici, het Johan Cruyff syndroom onder bestuurders, zand en klei bestuursculturen, functiemenging en het begrip ‘oneindige goedheid’.

Lees hier de volledige tekst:
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Vond je dit interessant? Klik dan op de knoppen hieronder om het te delen met je netwerk. En laat hieronder een reactie achter!

Marieke van der Meché

Marieke van der Meché is een beweger pur sang. Met haar netwerk van Gemeentebewegers, voortrekkers voor de nieuwe economie, ondersteunt zij ambitieuze gemeenten die willen meebewegen met de huidige tijdgeest om de beweging naar een ‘eigentijdse’ organisatie in gang te zetten, zodat impact toeneemt en duurzame vooruitgang geboekt wordt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x