ENERGY MANAGEMENT IS DE MISSING LINK VOOR SUCCES

Energy management

Hoe manifesteer je flow in je project, team of organisatie?

Ervaar hoe het is om met plezier het onzichtbare zichtbaar te maken. Leer creëren vanuit intuïtie.

Waarom kost het vaak moeite om dingen op poten te zetten of te veranderen? Ook als alle betrokkenen willen meewerken? Meestal wordt geprobeerd organisatieverbeteringen door te voeren op het niveau van materie, structuur en eventueel ook op het niveau van cultuur, samenwerking, communicatie. Maar de echte transformatie zit op een dieper niveau, op de laag van energie en informatie. Energie is overal. Als de energie niet meewerkt, blijf je fietsen met tegenwind. En dat is vast niet wat je wilt…

Heb je het gevoel dat er meer in zit?
In je organisatie, je team of project? Maar ook in jezelf?
Meer dan dat er tot nu toe is uitgekomen?
Maar wil je er juist wel uithalen wat erin zit, en dan ook helemaal?
Zou je op een easy manier willen werken en zo betere resultaten willen behalen?
Dat kan!

Wil jij leren hoe je de wind kunt laten draaien?

In de praktijk kost het vaak de nodige moeite en inspanning om zaken op poten te zetten, te managen of te veranderen. Ook als alle betrokkenen willen meewerken. Je werkt hard aan de juiste structuren, middelen, relaties en communicatie. Dat is goed en belangrijk. Maar het is toch nog te vaak als fietsen met tegenwind.

Energy management is de missing link tot succes

De ontbrekende schakel voor werkelijk succes is energie. Als de energie met je meewerkt ontstaat er flow. Het is als fietsen met wind mee. Dingen gaan moeiteloos en met plezier. Als de energie op orde is ontstaan balans, synergie en natuurlijk realisatievermogen als vanzelf.

De echte transformatie zit op een dieper niveau

Meestal wordt geprobeerd organisatieverbeteringen door te voeren op het niveau van materie, structuur en eventueel ook op het niveau van cultuur, samenwerking, communicatie. Maar de echte transformatie zit op een dieper niveau, op de laag van energie en informatie. Alles bestaat uit energie, zoals de kwantumfysica stelt. Energie is overal, alles is energie. In organisaties kun je bijvoorbeeld denken aan de onderstroom, of de uitstraling van het gebouw; is het een fijne werkplek? Maar ook de energie van een organisatie als geheel straalt iets uit; denk aan de inspirerende ondernemer die het heeft opgericht met een heldere visie en duidelijke intenties of juist het tegenovergesteldeL er hangt een zware energie. Als de energie niet meewerkt, blijf je fietsen met tegenwind. En dat is vast niet wat je wilt…

Wil jij weten hoe je je organisatie, team, project en middelen beter in hun energie zet?

Wij maken een Energy Scan van jouw organisatie, team of project. Tot 62 energetische kenmerken nemen we hierin mee. Je ziet in één oogopslag wat de energetisch sterke en zwakke punten zijn. Is er veel energie voor ideeën, maar weinig voor realisatievermogen? Is er genoeg vitaliteit? Waar zitten de stagnerende patronen?

Wij zetten jou plus je organisatie, team of project in de juiste, positieve energie. Dat doen we met ons Energy Management Program. In een jaar tijd brengen we de energie precies op het juiste peil voor het behalen van jouw of jullie doelen. We reduceren de stagnerende en stress gerelateerde energie tot nul.

Tegelijk leren we jou hoe jij (organisatie)energie kunt managen. De basis voor Regeneratief leiderschap. In de praktijk betekent het: sturen met twee pinken. Achterover geleund. Met aandacht, maar niet met inspanning. En met resultaat natuurlijk, maar beslist niet ten koste van mens en natuur.

Waarom zou je energy management voor je organisatie, team of project willen?
Energy management past bij de tijd waarin we leven. De vraagstukken die we in de afgelopen decennia met elkaar hebben gecreëerd blijken we niet op de oude manier te kunnen oplossen. Een radicaal nieuwe aanpak is dus nodig, een ander perspectief. Energy management is innovatief. Het betekent transformatie, kwaliteit, life-affirmation en toekomstperspectief.

Waarom zou jij zelf energetic leadership willen leren?
Misschien heb jij, zoals vele professionals, inmiddels gewerkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Meer inzicht in jezelf, je effectiviteit, je sterke en minder sterke kanten. Dat is een prima zaak. En dan is het nu tijd voor een volgende stap. Het gaat er nu om hoe jij dit alles inzet. Met gebruik van je intuïtie. In co-creatie. Met respect voor alles wat je omringt. In balans met het grotere geheel. Maar vooral ook met je eigen energie. Dat is de uitdaging van vandaag de dag.

Waarom?

In de afgelopen decennia hebben we collectief in hoog tempo roofbouw gepleegd. Gevolgen hiervan zijn overal zichtbaar. Uitputting van de aarde, klimaatverandering, burn-out en andere vormen van uitval, sociale tegenstellingen. Het is dringend nodig dat we de grenzen van onze expansie leren kennen. Dat we leren creëren met meer respect voor de natuur, maar ook voor anderen. Dat we niet meer alleen vanuit onze ratio opereren, maar juist ook vanuit onze intuïtie. Dat we niet alleen uitgaan van de concrete, materiële feiten, maar dat we ook het subtiele en niet-zichtbare een plek geven. En dat we energie leren managen.

Weet jij hoe het kan dat een appelboom precies snapt hoe appels te maken? Wanneer te bloesemen, wanneer bladeren te laten groeien en te laten vallen?
Wij weten het, want wij zijn gespecialiseerd in natuurlijke processen.
Maar we weten ook hoe miraculeuze processen werken.
Ben jij hierin geïnteresseerd?

Appelboom

De korte workshop Manifesteer flow in je project, team of organisatie kan een goede introductie voor je zijn. Die geeft je een indruk wat energy management jou kan opleveren. Je gaat zogezegd ‘zien’ wat er allemaal mogelijk is. Ook gaan we een stap in de toekomst zetten. Hierdoor ervaar je letterlijk dat er een ander perspectief mogelijk is. En tenslotte geven we je een handvat om dit daadwerkelijk in je dagelijkse praktijk te gaan doen.

Wij kijken er naar uit om met jou aan de slag te gaan. De tijd is rijp, vind je niet? Rijp om op een bijzondere, vernieuwende manier de complexe opgaven waar we voor staan aan te pakken. Op een meer natuurlijke manier. Graag nemen we je mee in deze nieuwe wereld van energie.

De in company workshop is zoals gezegd een introductie op ons Energy management Program. Hieronder in ’t kort nog wat meer informatie. De Energy Scan is ook los af te nemen. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, dan kun je bellen met Marieke (0610449370) of mailen naar marieke@gemeentebewegers.nl.

Energy Scan

Op basis van een gesprek, gestelde doelen en verdere informatie over jou en je organisatie, team of project maken we een energy scan. Hierin onderzoeken we tot 62 aspecten van de aanwezige energie. Dit laat onder meer zien hoeveel energie aanwezig is voor:

- Inspiratie, visie en ideeën
- Zelforganisatie
- Vitaliteit
- Systemische blokkades en stress
- Realisatiepotentieel

We onderzoeken op leiderschapsniveau, organisatieniveau en het niveau van externe relaties en communicatie. De uitkomsten van de energy scan tonen we in een rapport van 20+ pagina’s met heldere grafieken en tabellen. Ook lichten we het rapport mondeling toe.

Energy Management Program (Doorlooptijd 1 jaar)

Een jaar lang zijn wij met je onderweg om de energie van jou en jouw organisatie, team of project te verbeteren. We leren je daarbij alles wat wij weten over energetic leadership. Je bepaalt zelf hoeveel van je medewerkers of collega’s je er eventueel bij wilt betrekken.  

Wat wij voor je doen:
- 3 keer per maand meten we de energie van jouw organisatie, team of project (op afstand)
- Waar nodig balanceren we de energie (op afstand)
- Iedere maand krijg je digitaal een update van de voortgang
- Iedere 6 weken monitoren we de energie ter plekke (indien nodig op afstand)
- We geven je informatie en advies over het werken met energie en intenties

Wat we samen met je doen, in 8 bijeenkomsten, verspreid over het jaar:
- We helpen we je met het richten van doelen en intenties
- We coachen je in hoe te werken met energie
- We leren je hoe je je eigen energie kunt managen
- We coachen je in werken met visualisaties en affirmaties
- We ondersteunen je in het onderzoeken van jouw en jullie stagnerende patronen

Wat we van je of jullie vragen:
- Bereidheid om intuïtief te onderzoeken en te leren op het gebied van energie en intenties
- Openheid voor verandering
- Bereidheid tot zelfreflectie
- Ons tussentijds op de hoogte houden van ontwikkelingen

We kijken er naar uit met je samen te werken!