Grip op het sociaal domein

Grip op het sociaal domein, 5 jaar na decentralisaties.

Gemeentebewegers is een netwerk van ondernemende professionals die te vinden zijn daar waar veranderingen en vernieuwingen plaatsvinden, die in staat zijn in complexe opgaven met veel stakeholders toch resultaten te boeken. En niet zomaar resultaten maar de (juiste) resultaten, vanuit de bedoeling. Ze zijn intrinsiek gemotiveerd en gaan voor verbetering. Juist door hun andere aanpak en de nodige dosis energie ontstaat er iets. Wij hebben de overtuiging dat deze ‘bewegers’ hard nodig zijn in onze complexe wereld waarin het volgen van gebaande paden en het gebruik van standaard processen en systemen niet meer volstaat. Dus om ‘meer van hetzelfde’ te doorbreken brengen we in een serie ‘inspirerende dialoog sessies’, deze ‘bewegers’ onder de aandacht '

Peter Soorsma is zo’n beweger. Hij werkt als verandermanager in het sociaal domein op onderwerpen als wijkteams, jeugdwerkloosheid en planmatig werken. Zijn belangrijkste aandachtsgebied is de onbeheersbare kwaliteit en kosten van specialistische zorg. Als programmamanager hielp hij gemeente Eindhoven bij het ombuigen van een tekort van €40 mln.

Bijna 5 jaar na de decentralisaties komt de tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Vorig jaar hadden gemeenten €724 mln tekort in het sociaal domein met tekorten op de jeugdzorg tussen 5% en 30%. Onhoudbaar. In Eindhoven is het gelukt dit te beheersen, maar hoe hebben ze het voor elkaar gekregen? Welke fouten zijn gemaakt en wat waren de succesfactoren? Wat is jouw verhaal?

Hierover gaan we met elkaar de dialoog aan op 31 januari 2020 van 9 tot 13 uur bij StartUp Village, vlakbij station Science Park (zie ook https://startupvillage.nl/contact). Na 13 uur is er een mogelijkheid om te blijven lunchen en na te praten. Investering €95,- inclusief koffie en lekkers.

Kernvragen:

Hoe hou je focus op goede zorg bij financiële tekorten? Hoe wordt het beheersen van kosten een missie voor aanbieders? Hoe voorkomen we dat de volgende crisis voor onze ogen ontstaat? En hoe creëer je oplossingen met stakeholders midden in een crisis? En nog veel meer!

Wij weten zeker dat je naar huis zult gaan met een vol maar helder hoofd, met het gevoel dat je een wezenlijke bijdrage kan leveren bij ‘t krijgen van grip op het sociale domein. Omdat je inzicht hebt gekregen op wat echt belangrijk is en hoe je hier de eerste stappen in kunt zetten.

Doe je mee?

Jij als gemeentebeweger kunt binnen het sociaal domein een speciale rol vervullen. Met meer van hetzelfde komen we er niet. Wil je meedenken over de nieuwe balans tussen kwaliteit en kosten? Deze waardevolle sessie is zeker ook voor mensen buiten het sociaal domein, want de blik van buiten naar binnen is nodig. Peter deelt graag zijn ervaringen en methoden. Ben jij bereid je vernieuwingskracht in te brengen? We zorgen voor een inspirerende dialoog. Kom je?

Aanmelden (je ontvangt een factuur) >

Reserveer wel snel je plaats want er zijn voor deze sessie maar max. 12 plekken beschikbaar. Zo kunnen we een goede dialoog waarborgen.

Wil je niet wachten tot 31 januari omdat je nu al met een prangende vraag/opgave zit? Laat dan hier je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij contact met je op.

Datum: 31 januari
Tijd: 9.00-13.00 uur
Locatie: Start up Village in Amsterdam

info@gemeentebewegers.nl
06 104 493 70 (Marieke van der Meché)