Roel Simons

 

Wat gebeurt er als ze jou in huis halen?
Inclusiviteit én de toekomst naar het nu brengen. Dat is wat je in huis haalt.

Hoe?
Door ieders verschillende verhalen te verbinden met ’the big picture’. 

De meeste projecten worden nog steeds traditioneel opgezet omdat men niet weet hoe het anders kan. Of, omdat men onzeker is of de uitkomst van een open aanpak wel succesvol zal zijn. Terwijl iedereen wel weet dat ’open source’ en inclusiviteit de toekomst is. In die toekomst doet iedereen mee in de samenleving én draagt ook bij aan oplossingen voor complexe problemen. Er is toegang tot alle kennis en bronnen voor creëren van een sterke sociale basis. Er is vertrouwen in elkaar. En dus meer samenwerking. We weten veel beter hoe we anderen kunnen helpen. Omdat we beter luisteren. Naar het verhaal achter het verhaal. Ik ben participatie expert én film maker en heb vrij unieke ervaring in het verbinden van kleine verhalen en die samen te brengen tot één geheel dat energie genereert voor het creëren van een gezamenlijke toekomst.  

Hoe breng je die toekomst zo snel mogelijk naar het nu van je eigen organisatie? 
Met speciale methodes help ik gemeenten en maatschappelijke organisaties met organiseren van inclusieve projecten en evenementen waarin je toekomst al kan zien… én ervaren. Mensen voelen dan aan den lijve hoe bevredigend het is om hun nieuwe rol te vervullen in die toekomst. Je krijgt zin en energie om daar vandaag al aan te gaan bouwen. 

Welke beweging heb jij in het verleden op gang gebracht? 
Al twintig jaar betrek ik grote groepen mensen actief in processen waar ze toch al deelgenoot van zijn. In wijken, op ministeries, binnen gemeenten en in bedrijven. Met als resultaat een collectieve beweging in dezelfde richting. Een versnelling van een leer- en groeiproces. Een positieve blik en waarderende houding op de uitdagingen die er liggen. Met samenwerkende energie om die uitdagingen gezamenlijk aan te gaan.

Acties voor de toekomst:
Café Vertel! brengt in een nieuwbouwwijk in Amsterdam Noord nog voor de bouw professionals, vrijwilligers en toekomstige bewoners samen om nieuwe verhalen te creëren.

Doetank Islam in NL verspreid zich via bibliotheken door Nederland voor betere samenwerking aan diversiteit.

’Kinderen maken de wijk’, placemaking voor kinderen in innie-mini-maakplaatsen met 3d designers, planologen en architecten.

”Daar ga ik chocolade van maken!” elke stad een bean-to-bar chocolademaker voor een eerlijke cacaoketen samen met mensen met afstand tot arbeidsmarkt.

Zero Waste Labs in elke gemeente, bewoners verdienen geld met hun eigen afval.

Wat is de impact geweest voor de organisatie / omgeving?
De belangrijkste impact voor gemeenten en organisaties tot nu toe is: Inclusiviteit werkt! Samenwerken werkt!

Niet: WAT heb je nodig om dit probleem op te lossen? 

Maar: WIE heb je nodig om dit probleem op te lossen?

Een inclusief project starten vraagt moed en vertrouwen. De moed om los te laten en het vertrouwen in de kwaliteiten van de ander. Het is een beetje als ‘stage diving’, een grote ‘leap of faith’ die je alleen kan maken als je erop vertrouwd dat de menigte je zal dragen. Een klein burgerinitiatief dat zich gedragen weet, kan groot verschil maken in een wijk.

Waarin ben jij expert?
Positieve energie vrijmaken in groepen.
Mensen werkelijk betrekken bij processen waar ze toch al onderdeel van zijn.
Film inzetten als interventie instrument. Altijd met het ene oog in de verbeelding en met het andere oog in de werkelijk. 
Zorgen dat mensen zich gezien en gehoord weten.
Werken met de toekomst als instrument voor handelen in het nu.
Kleine verhalen verbinden aan ‘the big picture’.
Schoonheid en magie laten ontstaan in het alledaagse.

 

Ben jij die bevlogen interimmer / expert of ambitieuze ambtenaar

Ben jij die bevlogen interimmer of expert die graag beweging brengt? Dan is het Gemeentebewegers Experts koplopers Netwerk wellicht interessant voor je. Meer interesse hierin? Laat het ons weten. Wij komen graag met je in contact!

Of ben jij een ambitieuze ambtenaar, gericht op vernieuwing en heb jij in jouw organisatie een voortrekkersrol? Dan is het Gemeentebewegers koplopers Netwerk iets voor jou.

Het gemeentebewegers koplopers Netwerk is een krachtig netwerk van vernieuwers, koplopers en frisdenkers die door hun krachten te bundelen gemeenten van binnenuit in beweging zetten.

Doordat de koplopers elkaar versterken hebben ze de moed om ook
daadwerkelijk in hun eigen organisatie stappen te zetten naar een ‘future proof’ manier van organiseren.

Ben jij amtenaar en zo’n koploper? Dan komen we graag met jou in contact!

Gemeentebewegers Koplopers Netwerk ->

Ben jij Future proof?

Ben jij deze bevlogen interimmer, expert of koploper?

Dan komen wij graag in contact.

Of ben je op zoek naar iemand die je organisatie of team komt versterken omdat je tijdelijk ondersteuning nodig hebt? Dan helpen we je graag!

Neem contact op →

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze inspiratiemail met tips,
ervaringsverhalen en aanbiedingen over future proof organiseren

Voornaam

E-mailadresinfo@gemeentebewegers.nl
06 104 493 70 (Marieke van der Meché)